You are currently viewing TYÖKALU VAIKUTTAVUUDEN ARVIOINTIIN

TYÖKALU VAIKUTTAVUUDEN ARVIOINTIIN

Miten oman toiminnan vaikuttavuutta ja yhteiskunnallista merkitystä voi arvioida? Mistä vaikuttavuus koostuu? Vaikuttavuuden arviointi -kanvaasi auttaa vastaaman näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin.

Olemme vaikuttavuuden arvioinnin koulutuksissa ja sparrauksissa kuulleet teiltä uudelleen ja uudelleen samat, tuskanhiki otsalla esitetyt kysymykset:

  • Mistä meidän pitäisi vaikuttavuuden arviointi aloittaa? Entä mitä tehdään seuraavaksi? Prosessin vaiheita on siis ilmeisen vaikea hahmottaa.
  • Toinen murheenaihe liittyy vaikuttavuuden mittaamiseen. Miten todistamme, että teemme hyvää? Mistä löydämme sopivat mittarit? Voiko vaikuttavuutta ylipäätään mitata?

Ei huolta, vastaukset löytyvä.

Vaikuttavuuden arviointi -kanvaasi

Vaikuttavuuden arvioinnin kanssa kamppailevien tuskaa lievittääksemme aloimme keväällä 2017 kehittää yhdessä asiakkaidemme kanssa kanvaasi-työkalua, joka opastaisi käyttäjäänsä kulkemaan läpi arvioinnin tärkeimpien vaiheiden ja kriittisimpien kohtien.

Kanvaasia on ladattu jo satoja kertoja ja se on vakiotavaraa niin meidän omissa kuin monien muidenkin koulutuksissa. Kehitys kuitenkin kehittyy, joten on aika julkaista kanvaasista entistäkin parempi versio!

Lataa kanvaasi maksutta >

Linkin takana olevassa pdf-dokumentissa on sähköisesti täytettävissä oleva kanvaasi-pohja, jota voit monistaa niin moneen palveluun, toimintamalliin ja hankkeeseen kuin on tarve. Dokumentissa on myös tiiviit ohjeet kanvaasin käyttöön.

Toivomme, että kanvaasi auttaa vaikuttavia yrityksiä, hyvää tekeviä järjestöjä ja rohkeita julkisia toimijoita sysäämään vaikuttavuuden arviointiprosessin liikkeelle. Jos kaipaat lisäapua kanvaasin hyödyntämiseen tai vinkkejä sen soveltamiseen, ota meihin yhteyttä – autamme miellämme.

Kerro meille toimiko kanvaasi vai tökkikö joku? Otamme mielellämme vastaan palautetta, käyttökokemuksia ja toivomuksia. Aina on varaa parantaa!

Lataa Vaikuttavuuden arviointi -kanvaasityökalu maksutta

 Lataa kanvaasi tästä > 

Leave a Reply