TYÖKALU VAIKUTTAVUUDEN ARVIOINTIIN

TYÖKALU VAIKUTTAVUUDEN ARVIOINTIIN

Miten oman toiminnan vaikutuksia ja yhteiskunnallista merkitystä voi arvioida? Mistä vaikuttavuus koostuu? Vaikutusten arviointi -kanvaasi auttaa etsimään vastauksia näihin kysymyksiin, tekemään vaikutukset näkyväksi sekä kehittämään omaa toimintaa.

Olen vaikuttavuuden arvioinnin koulutuksissa ja sparrauksissa törmännyt jatkuvasti samaan tuskaan: mistä päästä vyyhteä pitäisi lähteä kerimään auki, entä mitä tehdä seuraavaksi? Prosessin vaiheita on siis ilmeisen vaikea hahmottaa.

Tuskaa lievittääkseni aloin kokoilla kanvaasityökalua, joka opastaisi kulkemaan läpi arvioinnin tärkeimpien vaiheiden ja kriittisimpien kohtien. Kanvaasia on testattu lukuisten yritysten ja järjestöjen kanssa kolmessa eri kiihdyttämössä; Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämössä, terveysteknologia start-upien Verticalissa ja koulutusteknologiaan keskittyvässä xEDUssa.
Lopputulos on tässä:

Kanvaasista on vapaasti ja maksutta ladattavissa sekä sähköisesti täytettävissä oleva mallipohja että ohjeistettu versio.

Lataa kanvaasi tästä.

Toivon, että kanvaasi auttaa vaikuttavia yrityksiä, hyvää tekeviä järjestöjä ja rohkeita julkisia toimijoita sysäämään vaikuttavuuden arviointiprosessin liikkeelle. Otan mielelläni kanvaasista ja tutoriaalista palautetta vastaan. Aina on varaa parantaa!

Leave a Reply