VAIKUTTAVUUDEN ETÄVALMENNUS YHTEISTYÖSSÄ LUKEN KANSSA

Kehitimme ja testasimme Luonnonvarakeskuksen kanssa hyvinvointialan yrittäjille ja heidän tukijoilleen suunnatun vaikuttavuuden etävalmennuksen. Valmennus koostui webinaareista ja sähköisestä työkirjasta, joiden tuella yritykset kehittivät ja hioivat vaikuttavuudesta itselleen kilpailuedun. Osana valmennusta tuotettu sähköinen työkirja on ladattavissa tältä sivulta.SITRAN VAIKUTTAVUUDEN ASKELMERKIT -OPAS

– vaikuttavuuden arvioinnin työkalut, hyvät käytännöt ja esimerkit

Sitra julkaisi maaliskuussa 2018 vaikuttavuuden tuottamisen ja arvioinnin maailmaan johdattelevan oppaan, jonka soisi päätyvän jokaisen tematiikasta kiinnostuneen lukulistalle. Julkaisuun on koottu menetelmiä, työkaluja ja esimerkkejä, joiden inspiroimana omien palveluiden ja muun toiminnan vaikuttavuutta on helppoa ruuvata vielä vähän suuremmaksi. Sen voit ladata täältä (pdf).
ULKOINEN ARVIOINTI: ASUMISNEUVONNAN VAIKUTUS NUORTEN ITSENÄISEEN JA VAKAASEEN ASUMISEEN

Nuorisoasuntoliitto ry:n (NAL) tarkoitus on tarjota jokaiselle nuorelle koti, jossa on hyvä olla. Alkuvuodesta 2018 julkistettiin NAL:lle tehty arviointi, jonka tavoitteena oli selvittää, pystytäänkö asumisneuvonnalla rakentamaan nuorten kykyä vakaaseen asumiseen. No pystytäänhän sillä! Tutkimus ja siihen liittyvät vaikutustarinat ovat ladattavissa NAL:n sivuilta.
HYVÄN MITTA -HANKKEEN ENSIMMÄISEN VAIHEEN OPIT YKSIIN KANSIIN

Hyvän Mitta -hankkeen tavoite on kehittää vaikutusten arviointia ja arviointityökaluja eteenpäin. Toteutuimme hankkeen ensimmäisessä vaiheessa arvioinnin Setlementtiliitolle, ja pääsimme myös vetämään yhteen koko harjoituksen tuomat opit tavoitteen asetteluun, mallintamiseen ja mittaamiseen liittyen. Opit ja suosituksen löytyvät täältä (pdf).KOULUTUSTA JA MENTOROINTIA SITRAN VAIKUTTAVUUSKIIHDYTTÄMÖSSÄ

Sitra on järjestänyt useita Vaikuttavuuskiihdyttämöitä, joiden tavoitteena on ollut vahvistaa osallistujien vaikuttavuusosaamista ja sijoitusvalmiutta. Saila vastasi yhdessä Suomen Säätiötilipalvelu Oy:n ja Impactor Consulting Osk kanssa koulutuksen ja mentoroinnin suunnittelusta ja toteutuksesta.

Leave a Reply