Poimintoja innostavista töistä

Vaikuttavuuden askelmerkit – vaikuttavuuden arvioinnin työkalut, hyvät käytännöt ja esimerkit yksiin kansiin

Sitra juVaikuttavuuden askelmerkitlkaisi maaliskuussa 2018 vaikuttavuuden tuottamisen ja arvioinnin maailmaan johdattelevan oppaan, jonka soisi päätyvän jokaisen tematiikasta kiinnostuneen lukulistalle. Julkaisuun on koottu menetelmiä, työkaluja ja esimerkkejä, joiden inspiroimana omien palveluiden ja muun toiminnan vaikuttavuutta on helppoa ruuvata vielä vähän suuremmaksi. Sen voit ladata täältä (pdf).

Vaikuttavuuden arviointi: Asumisneuvonnan vaikutus nuorten itsenäiseen ja vakaaseen asumiseen

Nuorisoasuntoliitto ry:n (NAL) tarkoitus on tarjota jokaiselle nuorelle koti, jossa on hyvä olla. Alkuvuodesta 2018 julkistettiin NAL:lle tekemäni arviointi, jonka tavoitteena oli selvittää, pystytäänkö asumisneuvonnalla rakentamaan nuorten kykyä vakaaseen asumiseen. No pystytäänhän sillä! Tutkimus ja siihen liittyvät vaikutustarinat ovat ladattavissa NAL:n sivuilta.

Hyvän Mitta -hankkeen ensimmäisen vaiheen opit yksiin kansiin

Hyvän Mitta -hankkeen tavoite on kehittää vaikutusten arviointia ja arviointityökaluja eteenpäin. Tein hankkeen ensimmäisessä vaiheessa arvioinnin Setlementtiliitolle, ja pääsin myös vetämään yhteen koko harjoituksen tuomat opit tavoitteen asetteluun, mallintamiseen ja mittaamiseen liittyen. Opit ja suosituksen löytyvät täältä (pdf).

Koulutusta ja mentorointia Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämössä

sitra blogSitra on järjestänyt useita Vaikuttavuuskiihdyttämöitä, joiden tavoitteena on ollut vahvistaa osallistujien vaikuttavuusosaamista ja sijoitusvalmiutta. Olen vastannut yhdessä Suomen Säätiötilipalvelu Oy:n ja Impactor Consulting Osk kanssa koulutuksen ja mentoroinnin suunnittelusta ja toteutukseesta.

Ohjeistusta vaikutusten arviointiin

meillä on ideaMeillä on idea! –sivusto on yhteiskunnallisen yritystoiminnan tietopaketti. Se auttaa maailman pelastamisesta innostuneita navigoimaan yhteiskunnalliseen yrittämiseen liittyvän tiedon merellä. Toteutin sivustolle ja painettuun oppaaseen vaikutusten arviointia käsittelevät osiot.

Vaikutusten arviointi: Asuminen, osallisuus ja hyvinvointi
– Arvio Setlementtiasuntojen asumiskonseptin yhteiskunnallisista vaikutuksista

setlementti caseSetlementtiasunnot Oy on tunnustettu yhteisöllisen asumisen kehittäjä. Tekemäni arvioinnin tavoitteena oli tunnistaa yhteisökoordinaattoritoiminnan varaan rakentuvan asumiskonseptin yhteiskunnallisia vaikutuksia ja selvittää pystytäänkö sillä ehkäisemään julkistalouden kustannuspaineita.


Lisää julkaisuja ja esityksiä

talouden uudet muodot